(De)bat a bat obertures i cruïlles en estudis recents sobre literatura i llengua catalanes - Marqués Meseguer, Josep; Aguilar Miró, Estel (Études, 2023)
Es tracta d'un treball científic que reuneix el treball de diversos de joves investigadors en estudis catalans. Aquests estudis tenen en comú el seu origen geogràfic, concretament els països de llengua catalana (Catalunya del Nord i del Sud, País Valencià, Illes Balears). Hi podem trobar, doncs, articles sobre literatura (medieval, moderna i contemporània), lingüística (diacrònica i sincrònica) i didàctica de la llengua. A l'inici del llibre, Miquela Valls, durant trenta anys responsable dels cursos de literatura catalana a la Universitat de Perpinyà, ens ofereix una reflexió sobre la seua especialitat i el seu tema predilecte.