Bankieren voor een betere wereld. Nanno Kleiterp in gesprek met Marijn Wiersma - Kleiterp, Nanno (Amsterdam University Press, 2017)
In een wereld vol met grote uitdagingen als gevolg van klimaatverandering, economische ongelijkheid en migratie, biedt het boek Bankieren voor een betere wereld van Nanno Kleiterp en Marijn Wiersma een diep inzicht in de verbindende rol die ontwikkelingsbanken kunnen spelen bij duurzame ontwikkeling, welzijn en welvaart in de wereld. De publieke verontwaardiging over de financiële wereld behoort nog niet tot het verleden. Maar wat gebeurt er als banken investeren in duurzame en sociale ontwikkeling? Op een actuele en inspirerende wijze putten Kleiterp en Wiersma uit meer dan 45 jaar ervaring in ontwikkelingsbankieren en laten hun licht schijnen op de relevantie van ontwikkelingsbanken. Ze laten zien hoe ontwikkelingsbanken door een brug te slaan tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld de weg effenen voor noodzakelijke investeringen voor een betere toekomst. Lezers van het boek worden meegenomen in de ontwikkeling van FMO, de successen en de vele dilemma's. Soms vanuit een mondiaal perspectief, soms vanuit persoonlijke ervaring. Kleiterp en Wiersma verbinden op een openhartige wijze anekdotes over ontwikkeling, het bankwezen, ervaring met klanten en duurzaamheid tot een businessmodel dat winst door impact en impact door winst mogelijk maakt. Bankieren voor een betere wereld is een belangrijk en toegankelijk boek over duurzame, sociale ontwikkeling en verplichte literatuur voor bankiers, bedrijven, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld. Bankieren voor een betere wereld laat zien hoe ontwikkelingsbanken, de transitie naar een betere wereld versnellen.