Belgian Archaeology in a European Setting. Volume 2 - Lodewijckx, Marc (ed.) (Acta Archaeologica Lovaniensia - Monographiae, 2001)
De Belgische archeologie heeft in de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen is de archeologische problematiek complexer geworden, ook zijn er meer actoren archeologisch actief geworden, provincies, gemeenten en schoorvoetend ook archeologische bedrijven. Meer dan ooit is een systematische aanpak, een doorgedreven structurering, duidelijke taakafspraken en een vlotte doorstroming van informatie levensnoodzakelijk voor het effici