Bizans - Annie Pralong (dir.) (Institut français d'études anatoliennes, 2011)
Bizans: Yapılar, Meydanlar Yaşamlar, Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'ne (CNRS) bağlı olarak İstanbul Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü'nde (IFEA) düzenlenen konferanslar dizisinin ürünü. Ocak 2004-Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu konferanslar, konularının uzmanı tarihçiler, arkeologlar, sanat tarihçileri tarafından verildi. Jean Pierre Sodini/ Konstantinopolis, bir megapolün doğuşu; Elisabeth Malamut/1. Aleksios Komnenos döneminde Konstantinopolis; Marie-Fra...