Charisterium H. De Vocht (1878-1978) - Ijsewijn, J. (Supplementa Humanistica Lovaniensia, 1979)
Het is me een genoegen deze bundel in te leiden, waarin hulde wordt gebracht aan een van de grote figuren uit de geschiedenis van de Leuvense Faculteit van de Wijsbegeert en de Letteren. Professor H. De Vocht werd in 1878 geboren, een eeuw geleden, en deze gelegenheid hebben we graag aangegrepen om een reeks manifestaties op touw te zetten ter herdenking van deze eminente voorganger. Men kan natuurlijk niet de honderste verjaardag van de geboorte van elk professor gaan vieren, maar sommige figuren hebben zo'n indrukwekkende gestalte gekregen, dat het voor hen wel kan. Zo iemand is De Vocht geweest.