La confidencialitat en l'assistència sanitària: del secret mèdic a la història clínica compartida a Catalunya - Lídia Buisan Espeleta (Col·lecció de Bioètica, 2013)
Segurament poques qüestions són tan rellevants per als ciutadans usuaris de la sanitat com les dades personals de salut. En poc temps, la vulnerabilitat d'aquestes dades s'ha aguditzat per la implementació de les històries clíniques compartides i dipositades en un cloud sanitari que, si bé facilita l'accés a la informació dels malalts, no garanteix que el titular de la informació tingui prou coneixement sobre quines dades es comparteixen, qui les comparteix i per quins motius. En aquest llibre Lídia Buisan, metgessa i advocada, proposa amb valentia un replantejament del secret mèdic en la relació assistencial dins el marc de la història clínica compartida, així com una reconsideració del paper dels metges, que han de vetllar pel respecte a la intimitat dels ciutadans. La confidencialitat en l'assistència