Cuontas de la dona Tierra - Maria José Moreno (Descobrir as Ciências, 2009)
L home, percipalmente quando ye nino, daprende subretodo culeisemplo, cula spriença, cul cuncreto. Atrabeç de la fábula, de l mito i de lalhienda, fumus-mos afazendo, zde laBíblia, a coincer la bida i ls sous segredos. Nun fúrun lagramática, la retória ou la dialética, las trés artes lhibarales de l bielho trivium, quien mos ansinou a çcubrir lMundo na eidade de l purmeiro zlhumbramiento, mas si la narratiba, la cuonta,la pequeinha stória eisemplar. Cuontas dela Dona Tierraagarra essa bielha aliança dun modo feliç i mui antressante pa ls maispequerricos. I fai-lo agora cun un sabor mui special: an mirandés, seinha de ladibersidade i riqueza secular de l nuosso paíç i de l nuosso pobo. Bien háiantodos ls que colaborórun neste porjeto, que spéremos puoda çpertar la curjidadei alhumbrar la sunrisa de muitos de ls nuossos ninos. Excerto do prefácio do Diretor da Imprensa da Universidade de Coimbra