La dimensió escènica de la ciutat moderna. Les condicions de l'oblit i del reconeixement - Nuria Peist (Col·lecció Singularitats, 2019)
El reconeixement dels artistes i de les seves obres és un tema central i recurrent en la història de l'art. Ara bé, les condicions de l'oblit a què alguns creadors són relegats hi tenen un paper igualment preponderant. Amb un enfocament que abraça des de la sociologia de l'art fins a la reconstrucció històrica, aquest volum recupera tant autors oblidats o poc coneguts com creacions que han perdut la fama que van tenir fa una centúria, entre els quals trobem un edifici ocult del centre de Barcelona, una personalitat del teatre del segle passat -que avui, malgrat figurar al nomenclàtor de la ciutat, pràcticament ningú no sap qui és- o un pintor ignorat que va formar part del cercle íntim d'una de les personalitats més prestigioses del país. El perfil dels artistes estudiats confirma la necessitat de reconsiderar el cànon de la història de l'art, alhora que matisa i enriqueix el recorregut d'altres de més reconeguts.