Document sobre bioètica i Big Data de salut: explotació i comercialització de les dades dels usuaris de la sanitat pública Document on bioethics and Big Data: exploitation and commercialisation of user data in public health care - María Casado (Col·lecció de Bioètica, 2015)
En aquest volum del Grup d'Opinió de l'Observatori de Bioètica i Dret, coordinat per les doctores María Casado, Maria Rosa Llàcer i Lídia Buisan, s'analitzen, des de la perspectiva bioètica, els inconvenients de l'explotació i la comercialització de dades dels usuaris de la sanitat pública arran dels problemes detectats en el projecte VISC+ de la Generalitat de Catalunya, tant en relació amb possibles vulneracions dels drets dels ciutadans com amb la manca de transparència i de debat públic informat en una qüestió de tanta importància com és el tràfic de dades personals. El document posa de manifest que la implementació de les tecnologies Big Data en l'àmbit sanitari, associada a una eventual comercialització d'aquestes dades, impacta directament en el nostre sistema sanitari i investigador i afecta de ple a l'àmbit privat dels ciutadans.