Document sobre bioètica i discapacitat Documento sobre bioética y discapacidad - María Casado (Col·lecció de Bioètica, 2014)
En aquest volum del Grup d'Opinió de l'Observatori de Bioètica i Dret, coordinat per la Dra. María Casado i pel Dr. Antoni Vilà, s'analitzen els problemes bioètics específics que afronten les persones amb discapacitat, les quals pateixen un «dèficit de ciutadania» que sovint n'impedeix una plena participació en la vida social com a subjectes de ple dret i en igualtat de condicions. Per a analitzar la situació i presentar les propostes que han d'assegurar l'autonomia personal i la integració social d'aquestes persones, el Grup d'Opinió ha pres com a referència la Declaració Universal sobre Bioètica i Drets Humans de la Unesco (2005) i la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU (2006), que coincideixen a tractar la discapacitat des de la perspectiva dels drets humans.