Document sobre els aspectes ètics del diàleg entre ciència i societat Document on the ethical aspects of the science and society dialogue - Pere Puigdomènech (Col·lecció de Bioètica, 2018)
El diàleg entre els agents de la recerca científica i el conjunt de la societat implica múltiples actors: investigadors, tècnics, polítics, empreses, pacients, associacions, sindicats, activistes, creatius, etcètera. Més enllà de la mera transferència d'informació, la comunicació té efectes transformadors i implica diferents tipus de conflictes o de col·laboracions entre els diversos actors. Aquest document sobre els aspectes ètics de la comunicació entre la ciència i la societat parteix de la base que aquest procés és essencial en una societat democràtica i constitueix un component fonamental de l'activitat científica