Donasses i homenots. Homenatge als "informadors" dels antropòlegs - Lluís Mallart Guimerà (Antropologia Mèdica, 2015)
Encara que els informants dels antropòlegs i d'altres investigadors en ciències socials quedin la majoria de les vegades reduïts a l'anonimat o convertits en números, no podem oblidar que són una de les claus de les nostres reflexions. Lluís Mallart ens recorda en aquest llibre que tots ells tenen un nom i cognom, cara i ulls, que amb els seus gestos i paraules ens aporten una mica de llum en les nostres investigacions i una tristesa immensa al constatar que sovint queden en l'oblit... En fer memòria d'algun d'ells, l'autor d'aquest homenatge ens endinsa, una vegada més, en el coneixement de la societat evuzok.