Eventledelse En forskningsbasert antologi - Therese Dille (Scandinavian University Press (Universitetsforlaget), 2019)
Denne boka gir et originalt bidrag til forskningen på eventer og eventledelse. Boka viser at utfordringene ved å levere et vellykket event blir stadig større og mer komplekse som følge av at et økende antall aktiviteter må synkroniseres og krav innfris. Eventer forstås i denne boka som en spesiell begivenhet eller hendelse. Et event bryter derfor med hverdagen, og for at det skal bli en suksess, kreves iherdig planlegging og refleksivitet i gjennomføringen. For å øke kunnskap om både små og store eventer belyser denne boka eventer fra mange forskjellige teoretiske perspektiver og empiriske kontekster. Boka bruker eksempler fra idrett, festivaler, politikk og marked og belyser særlig tre tema: (a) kompleksitet, prosjektledelse og interessenter, (b) kunnskap, læring og erfaring og (c) eventpolitikk, samskaping og opplevelser. Som fagområde er eventledelse (eller event management) i sterk utvikling, både teoretisk gjennom studietilbud og praktisk gjennom en økning i antall profesjonaliserte «event management»-selskaper. Noen sider av eventledelse er det forsket mye på, andre atskillig mindre. Eventledelse. En forskningsbasert antologi kan være lærerik for kommende organisasjonskomiteer og arrangører og gir samtidig et forskningsbasert bidrag som kan stimulere til diskusjon om og videre forskning på eventledelse.