La Formació del Sistema Disseny Barcelona (1914-2014), un camí de modernitat: assaigs d'història local - Anna Calvera (coord.) (Col·lecció Singularitats, 2014)
Els precedents del disseny gràfic a Catalunya es remunten a les primeres dècades del segle xx, quan les arts de la modernitat vivien un moment de maduresa (cartellisme, gràfica, perfumeria, interiorisme, entre d'altres) i els artistes catalans participaven amb entusiasme en les avantguardes europees. Tots aquests fenòmens són tractats a La formació del Sistema Disseny Barcelona, com també la implementació de la indústria, l'aparició d'institucions creades pels dissenyadors i la reivindicació d'una professió que aspirava a convertir-se en disciplina, les quals han obert noves perspectives històriques i ens ofereixen una lectura transversal de l'evolució recent d'aquest art. Aquest llibre no sols aplega aportacions de procedències diverses, sinó que és, sens dubte, una obra de referència per a entendre el paper del disseny en un dels països en què gaudeix de més bona acollida