Gieten en Kneden - Primaire Technieken voor het Vormgeven van Bouwelementen - J. van der Woord (IOS Press, 2016)
Dit boek is het werk van Jan van der Woord, die een speciale belangstelling had voor gieten en kneden in de jaren dat hij universitair hoofddocent was bij de leerstoel Productontwikkeling aan de Faculteit Bouwkunde TU Delft. Hij heeft dit boek als nalatenschap geschreven voor studenten die min of meer complexe bouwconstructies en hoofddraagconstructies willen ontwerpen, over het algemeen bouwtechnologiestudenten. Ook aan architectuurstudenten biedt het boek inzicht in de mogelijkheden vanuit de productie. Bij het ontwerpen van nieuwe bouwkundige constructies en hoofddraagconstructies in high tech materialen is de kennis van productietechnieken die daartoe voorhanden zijn en die een bewezen gebruik hebben, van groot belang. Jan van der Woord heeft een collectie gemaakt van productietechnieken die voor de bouwtechnologie bruikbaar zijn. Het gieten van metalen, zoals dat reeds duizenden jaren gebeurt, heeft ook voor de bouw inmiddels een mooie industriële vorm gekregen.