Godsdienst en Kerk in een geseculariseerde samenleving - Laermans, Rudi (ed.) (Sociologie Vandaag / Sociology Today, 1998)
Een selectie van Nederlandstalige opstellen geschreven door godsdienstsocioloog Karel Dobbelaere. Ze zijn gegeroepeerd rond drie centrale thema's: theoretische reflecties, secularisatie en verzuiling, en de verhouding godsdienst, kerk en individu.