Harp ve Sulh - Dejanirah Couto (dir.) (Institut français d'études anatoliennes, 2010)
İstanbul'daki Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ile merkezi Lizbon'da bulunan Calouste Gulbenkian Vakfi'nm ortaklaşa yayınladıkları, Fransa'daki ""Türkiye Mevsimi"" çerçevesinde (2009) Paris'teki Calouste Gulbenkian Kültür Merkezi ve Paris-Sorbonne Üniversitesine bağlı Uygulamalı Yüksek Araştırmalar Okulu'nun birlikte düzenledikleri bir kolokyumun ürünlerine dayalı bu kitap bize şaşırtıcı bilgiler sunuyor. İstanbul'un fethinden, Lozan Antlaşması'na kadar, birden çok medeniyetin stratejik ...