Het gezin - Matthijs, Koen (ed.) (Sociologie Vandaag / Sociology Today, 1998)
Een bundeling van de meest markante teksten van de hand van Wilfried Dumon. Deze grondlegger en boegbeeld van de gezinssociologie heeft een bevoorrechte positie om een beeld te scheppen van de feitelijke gezinsgeschiedenis.