Ieder voor allen. De Belgische Boerenbond 1890-1990 - Van Molle, Leen (KADOC-Studies, 1990)
Velen kennen de Boerenbond van naam. Weinigen hebben inzicht in zijn talrijke functies. Doorheen zijn honderdjarige geschiedenis werd hij opgehemeld en verguisd. Voor de enen is hij een emancipatorische kracht, voor anderen een bolwerk van katholiek conservatisme. De Boerenbond is een uniek organisatiemodel, steunend op een merkwaardige combinatie van economische, sociale, politieke en religieuze belangenverdediging. De effici