Josep Anton Baixeras - Montserrat Corretger (ed.) (Publicacions Universitat Rovira i Virgili, 2016)
Aquest volum que obre la col·lecció conté un complet estudi biobibliogràfic de Francesc Roig Queralt sobre Josep Anton Baixeras centrat en el naixement i evolució de l'obra d'aquest escriptor en paral·lel a la seva acció politicosocial. Tot seguit s'ofereix una breu selecció de les seves Cròniques radiofòniques, mostra de la profunda coneixença de Baixeras dels escriptors catalans i europeus, relacionats molt sovint amb l'ambient literari que suscità l'emergència de la universitat a la ciutat de Tarragona. Finalment, s'hi inclou una acurada bibliografia sobre l'autor, seleccionada per Montserrat Palau.