Die Kunst der Disputation. Probleme der Rechtsauslegung und Rechtsanwendung im 13. und 14. Jahrhundert - Bellomo, Manlio (Schriften des Historischen Kollegs, 1997)
Aus dem Inhalt: Manlio Bellomo, Factum proponitur certum, sed dubium est de iure Kenneth Pennington, Allegationes, Solutiones, and Dubitationes: Baldus de Ubaldis` Revisions of his Consilia Peter Landau, Kanonistische Quaestionenforschung Martin Bertram, Der Liber quaestionum des Johannes de Deo (1248) Alessandro Giuliani, L` Ordo Iudiciarius medievale tra retorica e logica Federico Martino, Argumenta ex legibus Emma Montanos Ferrín, Las Quaestiones Disputatae en los estatutos universitarios medievales Piergiorgio Peruzzi, Da un manoscritto miscellaneo ad una raccolta di quaestiones Lucia Sorrenti, Quaestiones di scuole giuridiche vercellesi in un trattato di Giuliano da Sesso Antonio Pérez Martín, El arte de la disputatio en Vicente Arias de Balboa (ca. 1368-1414)