Noves aproximacions a la lexicografia dialectal - Àngels Massip-Bonet (Col·lecció Lingüística Catalana, 2019)
Aquest volum recull les contribucions que es van presentar a la vint-i-tresena edició del Col·loqui Lingüístic de la Universitat de Barcelona (CLUB 23), el qual, amb el títol «Noves aproximacions a la lexicografia dialectal», va tractar les diferents relacions que es poden establir entre la dialectologia i la lexicografia. En el marc d'aquesta trobada es va fer un èmfasi especial en els aspectes següents: els diversos elements diatòpics que són presents en els diccionaris dialectals, considerats tant des de la perspectiva diacrònica com des de la perspectiva diacrònica; la descripció de projectes que vinculen les disciplines esmentades -les característiques del Tresor lexicogràfic valencià o l'explotació informàtica del Diccionari català-valencià-balear-, i els aspectes més remarcables que configuren els diccionaris espontanis, duts a terme per autors no lingüistes, tot destacant la seva aplicació en l'estudi de la variació i del canvi lingüístics. El darrer capítol presenta una visió de l'estatut epistemològic del lèxic i la semàntica des de la mirada de la complèxica (complexitat) i presenta relacions entre l'estudi d'aquests vessants de la lingüística i aspectes de la cognició íntimament relacionats amb aquells des de la visió de la neurociència.