Pobres joves grassos: Obesitat i itineraris juvenils a Catalunya - Mabel Gracia-Arnaiz (ed.) (Antropologia Mèdica, 2012)
A Pobres joves grassos ens preguntem com i per què certes pràctiques alimentàries i corporals han esdevingut, en les darreres dècades, problemes de salut pública amb implicacions socials, culturals i polítiques. En aquest sentit, la nostra recerca és la continuació de més de deu anys de treballs sobre els trastorns de la conducta alimentària (TCA) -eating disorders-, amb un interès ara centrat en l'estudi sociocultural de l'obesitat. Mitjançant una aproximació etnogràfica en l'àmbit assistencial i a través d'internet, analitzem experiències i representacions d'estar i sentir-se gras entre la joventut catalana. El nostre objectiu principal consisteix en esbrinar si la grassor ha condicionat les seves trajectòries personals i socials i si, concretament, afavoreix formes específiques de discriminació en l'àmbit formatiu, familiar o lúdic.