Tro Ressonant. L'autobiografia d'un indi americà - Paul Radin (Antropologia Mèdica, 2012)
l llibre que el lector té a les mans ha estat considerat una fita de l'etnologia que inaugurà per alguns el gènere -literari i antropològic- de narratives autobiogràfiques dels indis americans. L'etnòleg Paul Radin, amb el seu característic esperit de mostrar-nos la cultura del winnebago "tal com ells i elles eren", va ser l'artífex d'aquesta fita. Es tracta d'un text extraordinàriament vívid que ens endinsa en el món cultural d'aquest grup ètnic a partir de l'experiència d'un dels seus individus, en un escenari de profunds canvis i transformacions socials. L'objectiu de Radin va ser copsar el món emocional d'un indígena americà des del seu propi punt de vista, intentant eliminar les interferències de l'etnògraf i mantenint el llenguatge col·loquial.