Aplicacions de la fonètica - Carrera i Sabaté, Josefina (Col·lecció Lingüística Catalana, 2007)
La fonètica és una disciplina canviant, que s'ha anat adaptant a les necessitats de la societat contemporània, que ha sabut beneficiar-se dels darrers avenços tecnològics i que a hores d'ara té múltiples aplicacions, no solament en l'àmbit de la investigació i la docència, sinó també en el de la vida diària. La fonètica ha esdevingut un camp d'estudi essencial en diferents àrees de la lingüística, com ara la dialectologia, la sociolingüística, l'adquisició del llenguatge, l'anàlisi del discurs, l'aprenentatge de segones llengües i la correcció fonètica, i, també, en àmbits professionals diversos, com l'assessorament lingüístic, la logopèdia, les tecnologies de la parla, la fonètica forense, etc. Atenent aquest context, el volum es proposa reflexionar sobre la fonètica i sobre algunes de les aplicacions d'aquesta disciplina en la societat actual.