Dialectologia i recursos informàtics Actes de l'11è Col·loqui Lingüístic de la Universitat de Barcelona i de la IX Jornada sobre la Variació Lingüística - Perea, Maria Pilar (Col·lecció Lingüística Catalana, 2004)
El volum Dialectologia i recursos informàtics aplega, d'una banda, les ponències de l'onzè Col·loqui Lingüístic de la Universitat de Barcelona, que va tenir lloc el 15 de desembre de 2003 i que va examinar tres de les etapes de la recerca dialectològica: d'una banda, els procediments de recollida de materials dialectals, l'edició de les dades, mitjançant els atles electrònics, i els nous mètodes dialectomètrics d'interpretació dels resultats; i, de l'altra, les contribucions que, el 17 de setembre de 2004, es van presentar en la novena jornada sobre la variació lingüística, en el marc de la xarxa temàtica «La variació lingüística. Dialectologia, sociolingüística i pragmàtica». El fil conductor d'aquesta jornada va ser l'explotació de tres corpus lingüístics de característiques diverses, relacionats al seu torn i en diferents graus amb la dialectologia: un corpus de fonologia, un de fonètica i un de pronúncia.