El contacte i la variació lingüístics : descripció i metodologia - Boix, Emili (Col·lecció Lingüística Catalana, 1998)
En la primera part s'analitzen vessants del contacte lingüístíc. F. Xavier Vila descriu l'«alternança de llengua català/castellà en alumnes escolaritzats en català» Joan Albert Argenter, Joan Pujolar i Elisenda Vilardell tracten quantitativament de «l'ús dels pronoms febles en la llengua oral» entre joves catalans. Luci Nussbaum explora les «imatges del contacte de llengües en la conversa». Judit Freixa, Elisabet Solé i Teresa Cabré presenten un balanç de «la variació i el contacte de llengües en els neologismes». Josep R. Gómez i Begoña Gómez comparen les actituds envers quatre varietats dialectals del castellà i del valencià. Ramon Sistac fa un balanç de l'anivellament del nord-occidental. Finalment Albert Branchadell i Francesc Domínguez avaluen «les agències de planificació lingüística a Catalunya». En la segona part, més metodològica, Miquel Àngel Pradilla i Emili Boix exposen diferents usos de l'entrevista en sociolingüística.