Offentlig parlamentarisme Politisk strid og offentlig mening 1945-2000 - Rasmussen, Terje (2021)
Den offentlige mening er politikkens omverden, først og fremst representert ved aviser, radio og tv, men også folkeaksjoner og -bevegelser som i stadig større grad har påvirket politikken. Boka skildrer saker, kontroverser og skandaler i det politiske Norge i perioden 1945-2000. Den handler om skikkelsene i presse og politikk som vandret inn og ut av offentlighetens søkelys i perioden, og følger endringene i politikerrollen. Dette er politisk historie og mediehistorie. Boka ble første gang utgitt på Pax forlag i 2015.