Pautes per avaluar projectes de recerca i innovació en salut que utilitzin tecnologies emergents i dades personals - Lecuona Ramírez, Itziar de (Col·lecció de Bioètica, 2021)
El Grup d'Opinió de l'Observatori de Bioètica i Dret analitza en aquest document els problemes que se susciten en els projectes de recerca i la innovació en l'àmbit de la salut. L'objectiu és aportar pautes que contribueixin a homogeneïtzar les qüestions que els comitès d'ètica de la recerca han d'avaluar per impedir que els oportunistes obrin mercats de dades personals disfressades de recerca i innovació, així com per evitar que la intimitat dels participants en aquests projectes s'exposi sense el seu consentiment.