Memòria de la Transició a Espanya i a Catalunya VI i VII: ensenyament, cultura i justícia - Aracil, Rafael (Col·lecció Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI-UB), 2006)
En aquest volum doble s'han publicat les ponències i intervencions (tret d'algunes excepcions per causes alienes als editors) de les edicions sisena i setena dels cursos «Memòria de la Transició a Espanya i a Catalunya», que des de l'any 1999 organitza el Centre d'Estudis Històrics Internacionals en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i diverses entitats. L'any 2004, el curs duia el títol «Educació, cultura i política» i es va desenvolupar al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. L'any 2005, el títol ha estat «L'administració de justícia i la Transició política» i ha tingut lloc a les dependències del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dependent del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.