Memòria de la Transició a Espanya i a Catalunya IV Els joves de la transició - Aracil, Rafael (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2003)
Recull les ponències i les intervencions del curs «Memòria de la Transició a Espanya i Catalunya», organitzat pel Centre d'Estudis Històrics Internacionals, impartit la primavera del 2002 a Barcelona. Dedicat a la joventut de la Transició, representa una aportació nova, sistemàtica i de gran qualitat en l'àmbit del estudis acadèmics sobre aquest període. Completa els volums editats anteriorment.