Memòria de la transició a Espanya i a Catalunya III La reforma de l'exèrcit i de l'administració local - Aracil, Rafael (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2002)
Aquest tercer volum mostra les intervencions, i alguna vegada també el debat, que van tenir lloc entre els mesos de febrer i abril de l'any 2001 a la Universitat de Barcelona. Es tracta del curs de lliure elecció que, sobre el tema «La reforma de l'exèrcit i de l'administració local», es va celebrar a la seu del Centre d'Estudis Històrics Internacionals del Pavelló de la República, així com al Seminari d'Història de Barcelona de l'Ajuntament de Barcelona.