Dona i esport a la Comunitat Valenciana Gènere, desigualtats esportives i bones pràctiques per a la igualtat - Santos Ortega, Antonio (UPV[Scientia], 2021)
Aquest informe té la finalitat d'analitzar el paper de l'esport com a mitjà per a millorar les condicions de vida de les dones i per a desenvolupar la igualtat de gènere en l'esport. Repassa les principals tendències en l'esport de les dones, analitza les dades estadístiques que mesuren l'esport femení, presenta i actualitza alguns dels principals debats que han vertebrat aquest camp d'estudi, recopila nombroses experiències que representen bones pràctiques i fonts d'inspiració per a avançar en la participació esportiva de les dones, i ofereix una panoràmica del paper de les institucions internacionals i nacionals darrere de la igualtat de gènere en l'esport. L'informe pretén servir a les administracions públiques, al món associatiu i al personal tècnic esportiu, preferentment a la Comunitat Valenciana, per a aprofundir en aquesta matèria, conéixer l'estat de la qüestió i inspirar iniciatives al voltant de la igualtat de gènere en l'esport. Encara que el focus està posat en l'esport i en les dones valencianes, l'abast i les recomanacions d'aquest informe poden superar el marc de la societat valenciana