Jak předcházet psaní prací na zakázku - Mach, Jan (Karolinum Press, 2022)
Psaní prací na zakázku (contract cheating) je přestupek, kdy osoba využije nepřiznanou nebo neoprávněnou třetí stranu, aby jí pomohla vypracovat práci za účelem získání zápočtu, kreditů, akademického postupu a podobné výhody. Širší veřejnosti je tato problematika známa zejména v souvislosti s nabídkami komerčních firem, které zpracování prací inzerují na internetu. Kniha ukazuje, jak psaní prací na zakázku předcházet, následně jsou popsány významné kauzy, legislativa a výzkumy v zahraničí i v České republice.