Bedenice Kraški šopek Milka Matičetovega iz Koprive: še pest cvetlic - Premrl, Božidar (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2019)
E-knjiga Bedenice. Kraški šopek Milka Matičetovega iz Koprive s podnaslovom Še pest cvetlic dopolnjuje knjigo, ki je v letu 2019 izšla pri Založbi ZRC, v počastitev stoletnice rojstva tega etnologa in slovstvenega folklorista mednarodnega pomena. Ta knjiga bi po prvotni zasnovi poleg njegovih neobjavljenih zapiskov Milka Matičetovega s Krasa zajela tudi večino njegovih objavljenih del s kraško tematiko, tako da bi bil v njej zaokrožen njegov kraški opus. Njegove zapiske in spise bi dopolnjeval tudi izbor iz spominov njegovega starejšega rojaka in soseda Josipa Jurce - Matičkovega z naslovom Težka pot, povezanih z rodno Koprivo in Koprivci, dodani pa bi jim bili še nekateri drugi njegovi neobjavljeni in objavljeni spisi in pesmi. Ker se je bilo zaradi omejenega obsega knjige pri njeni končni redakciji treba lažje dosegljivim objavam Matičetovega, spominom Josipa Jurce, nekaterim drugim njegovim spisom in pesmim ter nekaterim Premrlovim dopolnitvam prvih dveh knjig treba odreči, je avtor zdaj precejšen del tega uvrstil v pričujočo e-knjigo, medtem ko bodo Jurčevi spomini sočasno izšli v Goriškem letniku št. 43.