Daljinsko zaznavanje - Oštir, Krištof (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2006)
Monografija je prvo obširno in sistematično delo o daljinskem zaznavanju v slovenščini. Tehnologija zajema podatkov iz letal in satelitov postaja vsakodnevno orodje v najrazličnejših študijah - od arheologije, prek geografije in gozdarstva do geodezije. Kljub nekaterim odmevnim primerom uporabe v Sloveniji do sedaj še nismo imeli dela, ki bi omenjeno področje obravnavalo pregledno in v celoti.