Enake možnosti v slovenski diplomaciji - Lukšič Hacin, Marina; Jazbec, Milan; Stefanović Kajzer, Milena; Pirnat, Žiga (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2009)
Enake možnosti v slovenski diplomaciji so rezultat raziskovalnega projekta, ki sta ga izvedla Sektor za načrtovanje politik in raziskave na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ter Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU. Avtorji prispevkov teoretično in empirično preučujejo enake možnosti v slovenski diplomaciji glede na spol in tudi druge dejavnike.