Forest Vegetation of Galičica Mountain Range in Macedonia - Avramoski, Oliver (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2011)
Pričujoča knjiga prinaša podroben opis gozdov Galičice - enega od naravnih biserov Makedonije. V knjigi so sistematično predstavljeni vsi gozdni tipi, ki jih najdemo na pogorju Galičice, z vegetacijskimi popisi, talnimi vzorci, horološkimi in ekološkimi analizami, hkrati pa smo pripravili tudi vegetacijsko karto gozdnih združb, ki bralcu podaja informacijo o razporeditvi gozdov na terenu.