Geografski informacijski sistemi v Sloveniji 1997-1998 - Krevs, Marko; Perko, Drago; Podobnikar, Tomaž; Stančič, Zoran (GIS v Sloveniji, 1998)
Knjiga je zbornik četrtega simpozija o geografskih informacijskih sistemih, ki je v organizaciji Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU ter soorganizaciji Zveze geodetov Slovenije in Zveze geografskih društev Slovenije potekal 29. septembra 1998 v Ljubljani. V knjigi so predstavljeni znanstveni, raziskovalni, strokovni, pedagoški in tehnični dosežki s področja geografskih informacijskih sistemov. Opisali so jih predstavniki zelo različnih strok in ustanov. Število in raznolikost prispevkov podajajo pregled nad razmahom uporabe in raziskav s tega področja v Sloveniji.