Geološki terminološki slovar - Pavšič, Jernej (Slovarji;Terminologišče;Fran, 2006)
Prvi slovar slovenske geološke terminologije je nastajal pet desetletij in je delo več generacij strokovnjakov s področja geologije. V njem so zajeti geološki strokovni izrazi, ki so bili izpisani iz slovenske strokovne literature, slovar pa skuša zajeti tudi novejše strokovno izrazje, ki izvira predvsem iz angleške literature. Slovar obsega 10.811 enobesednih ali večbesednih geoloških izrazov in v večji ali manjši meri zajema vsa glavna področja geološke vede: mineralogijo, kristalografijo, petrologijo, sedimentologijo, paleontologijo, paleoekologijo, stratigrafijo, geologijo kvartarja, fizikalno geologijo, geofiziko, seizmologijo, inženirsko geologijo, hidrogeologijo, geokemijo, nahajališča mineralnih surovin in regionalno geologijo.