Historični seminar 7 - Žagar Karer, Mojca; Šter, Katarina (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2009)
Zbornik prinaša zanimive prispevke treh slovenskih in dveh tujih avtorjev, v katerih lahko izvemo več o začetkih kranjskega prelatskega stanu (avtor Andrej Nared), habsburškem Redu zlatega runa in njegovem vplivu na moderno kulturo Evropske unije (Glen Covert), mladih muslimanih v urbani Burkini Faso (Liza Debevec), argentinski pisateljici Vlady Kociancich (Aída Nadi Gambetta Chuk) in italijansko-slovenskih kulturnih stikih v 16. stoletju (Francka Premk). Razprave poleg strokovnjakov nagovarjajo tudi širši krog ljubiteljev humanistike in družboslovja.