Historični seminar II Glasovi - Likar, Vojislav; Luthar, Oto (ZRC SAZU, Založba ZRC, 1997)
V knjigi je zbranih petnajst prispevkov domačih in tujih avtorjev, ki se lotevajo različnih zgodovinskih ali z zgodovino povezanih tem. Prispevke zgodovinarjev popestrijo še teme s področij arheologije, jezikoslovja in muzikologije. Iz knjige boste izvedeli več o sledovih slovenskih krajevnih imen na vzhodnem Tirolskem, o tem, kako si je srednjeveška elita predstavljala kmete, kdo so bili prvi tuji popotniki po Sloveniji in kako so svoja popotovanja doživljali, itn. Avtorji besedil so Jury L. Bessmertnyj, Nikos Čausidis, Paul Freedman, Aleš Gabrič, Catherine Gallagher, Johannes Gönner, Metoda Kokole, Matevž Košir, Silke Leopold, Božo Otorepec, Heinz D. Pohl, Trevor R. Shaw, Michael Talbot, Ivan Turk in Marta Verginella.