Innovative Policies for Alpine Towns Alpine space small local urban centres innovative pack - Bole, David (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2011)
Knjiga Inovativne politike za alpska mesta predstavlja rezultate projekta CAPACities, v katerem smo preučevali vlogo mest v alpskem svetu. Pri tem smo se osredotočili na definicijo malih alpskih mest, njihovo vpetost v policentrični razvojni koncept, bistveni poudarek pa je bil na njihovi konkurenčnosti in privlačnosti. Teoretske podlage smo nadgradili z analizo razpoložljivih podatkov, še pomembnejše pa so bile aktivnosti v pilotnih območjih, s katerimi smo skušali ugotovitve prenašati v prakso. Predstavljene specifike pilotnih območij in tam izvedene aktivnosti so nam bile v pomoč pri izdelavi smernic in orodij za spodbujanje razvoja malih alpskih mest.