Jamske skalne oblike Sled razvoja slovenskih kraških jam - Slabe, Tadej (Carsologica, 2014)
Skalne oblike in njihova povezanost v skalni relief so v večletnem proučevanju kraškega površja in jam postale povedna sled načina oblikovanja in razvoja kraških pojavov. V knjigi so celostno zbrani izsledki o skalnih oblikah izbranih slovenskih kraških jam. Veliko nam povedo o njihovem nastanku in oblikovanju ter razvoju našega krasa. V uvodnih delih so opredeljeni skalni relief in skalne oblike, poimenovane glede na njihove oblikovne značilnosti in klasifikacijo, strnjena so dognanja iz literature in predstavljene so preučevane jame. V nadaljevanju so podane ugotovitve iz proučevanja nastanka in razvoja skalnih oblik, kot tudi tipi rovov glede na skalni relief in prečni prerez. V drugem delu je tipološka opredelitev skalnega reliefa našega krasa in speleogenetski pomen. V sklepnem delu je ovrednoten pomen proučevanja skalnega reliefa pri raziskovanju jam. V knjigi so zbrani predlogi za poimenovanje številnih skalnih oblik v slovenščini. Zastavljena je tako, da omogoča nadgradnjo, ki jo prinašajo nova odkritja in spoznanja o krasu, tako doma kot po svetu.