Jemen - Erhartič, Bojan (Vodniki LGD, 2009)
Vodnik Jemen predstavlja temeljne naravno- in družbenogeografske značilnosti ter zgodovino te še vedno skrivnostne države na skrajnem jugu Arabskega polotoka. Priporočena pot vodi iz glavnega mesta Sane v puščavsko notranjost dežele, ter naprej prek vadijev Hadramaut z mestom nebotičnikom Šibamom in Doan do obale Arabskega morja ter po njej do vročega, kolonialno pomembnega Adna. Na zahodu države pot dvakrat prečka Jemensko višavje, najprej na poti iz Adna prek Taiza do obale Rdečega morja in nato na povratku iz pokrajine Tihama prek gorovja Haraz v Sano. Zadnji del poti je namenjen spoznavanju Sokotre, velikega, zlasti floristično izjemno zanimivega otoka v Indijskem oceanu, ki upravno spada k Jemnu.