Katalog knjižnice dr. Henrika Tume - Kolenc, Petra (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2008)
Katalog knjižnice dr. Henrika Tume, ki predstavlja osrednji del pričujoče publikacije, vsebuje popis vseh knjižničnih enot, ki se danes nahajajo v Tumovi knjižnici, hranjeni na Raziskovalni postaji ZRC SAZU v Novi Gorici. Knjižnica še danes velja za eno bolje ohranjenih zasebnih bibliotek slovenskega meščana, ki je živel v Gorici ob prehodu 19. v 20. stoletje. Katalog knjižnice, ki velja za pomembno raziskovalno orodje, podaja natančen opis in popis obstoječega stanja knjižničnih enot, hkrati pa prispeva k ohranitvi celovitosti ene največjih zasebnih knjižnic, hranjenih v Novi Gorici.