Kitične oblike v starejši slovenski posvetni poeziji - Svetina, Peter (Studia litteraria, 2007)
Gradivo, ki ga obravnava študija, so kitično členjene pesmi, ohranjene v rokopisih (Slatenski urbar, Leški rokopis, Martjanska pesmarica idr.) iz časa pred objavo pesniškega almanaha Pisanice od lepeh umetnost (1779-1781), kitično členjene pesmi treh natisnjenih številk in dveh rokopisnih variant za četrto številko pesniškega almanaha (avtor kitično členjenih pesmi v Pisanicah je v največji meri Janez Damascen Dev), ter pesmi avtorjev Zoisovega kroga: izvirne pesmi in prevodi Žige Zoisa, Jurija Japlja in Valentina Vodnika ter vložne pesmi v Linhartovi komediji Matiček se ženi.