Maroko Druga, popravljena in dopolnjena izdaja - Vintar Mally, Katja (Vodniki LGD, 2010)
Kraljevina Maroko se ponaša s strateško lego ob Gibraltarski ožini, ki je bolj kot ločnica most med afriško in evropsko celino ter vez med Sredozemskim morjem na severu in Atlantskim oceanom, ki državo obliva na zahodu. Vodnik strnjeno podaja njene temeljne naravno- in družbenogeografske značilnosti, pri čemer izpostavlja poglavitne razvojne probleme in izzive. V zadnjem delu vodnika je predlog priporočene poti po deželi z opisi glavnih zanimivosti. Priporočena pot, na kateri spoznamo čudovita mesta Casablanco, Fez in Marakeš, nas od obale Atlantskega oceana prek pogorja Atlas s soteskami in prelazi ter prek številnih oaz popelje v preddverje Sahare, kjer so že čisto prave peščene sipine.