Medkulturni odnosi kot aktivno državljanstvo - Lukšič Hacin, Marina (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2011)
Na izzive spoštljivega sožitja in razumevanja mora vsak iskati svoje odgovore, razmišljati o svojih neposrednih dejanjih in njihovih učinkih ter preizpraševati njihovo etičnost in moralnost. Monografija poskuša biti v pomoč pri tem. Nastala je kot dela projekta Strokovne podlage, strategije in teoretske tematizacije za izobraževanje za medkulturne odnose ter aktivno državljanstvo, v okviru katerega smo ugotovili, da je ljudi, ki razmišljajo o sožitju in razumevanju na izviren in kreativen način, pri nas vedno več. Upamo, da bo njim in vsem, ki se jim bodo pridružili, pričujoča monografija koristno in uporabno branje.