MoMoWo Women. Architecture & Design Itineraries across Europe - Franchini, Caterina; Garda, Emilia; Levi Sacerdotti, Sara; Seražin, Helena (ZRC SAZU, Založba ZRC, 2016)
Arhitekturni vodič predstavlja izbrane projekte žensk na področju arhitekture in oblikovanja 20. in 21. stoletja. Obsega predstavitve dosežkov žensk v štirih evropskih mestih in dveh deželah: Barcelona, Lizbona, Pariz, Torino, Nizozemska in Slovenija. Vsak od teh je predstavljen z uvodnikom in tremi potmi, na koncu pa za vsako deželo sledi krajši zapis o eni od pionirk na področju arhitekture in oblikovanja. V vodiču je predstavljenih 125 objektov, poleg bogatih ilustracij pa nudi tudi osnovne informacije o dostopnosti izbrane lokacije. Kot strokovna brezplačna publikacija je izšel v okviru evropskega projekta »MoMoWo - Women's Creativity since the Modern Movement« in je dostopen tudi na domači strani projekta.